Mobility & WiFi Engineer

Heb jij je ooit weleens afgevraagd hoe het bij een pretpark achter de schermen gaat? En bij een luchtvaartmaatschappij of een winkelketen? Als Mobility & WiFi Engineer bij Dalosy ben je dagelijks bezig met IT uitdagingen bij klanten zoals de Efteling, Intergamma, DHL, KLM, Action en de Bijenkorf en ben jij de held die, wanneer er problemen zijn, zorgt dat deze weer snel worden opgelost!

Functieomschrijving

Als Mobility & WiFi Engineer maak je deel uit van onze Professional Service afdeling en werk je een groot deel van je tijd op locatie bij onze klanten. Zo ben je de ene dag op locatie bij een supermarkt, en loop je de andere dag tussen de vliegtuigen op Schiphol. Je adviseert de klant over het gebruik van draadloze netwerken en mobile devices. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, implementatie en beheer van deze netwerken én alle mobiele apparatuur die met het netwerk zijn verbonden.

“Werken als Mobility & WiFI Engineer betekent voor mij unieke oplossingen bedenken, waarin ik rekening moet houden met nieuwe technieken, de wensen van de klant en het huidige systeem. Elke dag kom ik unieke problemen tegen en dat maakt het uitdagend en afwisselend.

Zo kan het zijn dat ik op maandag samen met mijn collega’s locaties voor access points bereken zodat er een netwerk kan komen in een nieuwe attractie, terwijl ik de dag erna bezig ben om 50 Android scanners zo efficiënt mogelijk in te stellen. Op woensdag kan het weer zijn dat ik een Mobile Device Management server in moet stellen.

Geen dag is hetzelfde en dat is wat ik zo leuk vind. Vaak zit ik op locatie en ontmoet ik veel verschillende mensen. Het is een combinatie van draadloze netwerken, hardware en software waar jij als Mobility & WiFi Engineer bij Dalosy voor zorgt.”

– Tim, Mobility & WiFi Engineer bij Dalosy –

Werkgebied

Voornamelijk in de Benelux en incidenteel daarbuiten.

Technische Infrastructuur

• Extreme Networks en Cisco RF-switches en access points
• Mobile hardware van diverse merken (tablets, smartphones, robuuste handheld terminals van Android en Windows Mobile/CE)
• Mobile Device Management omgevingen

Functie-eisen

Je bent representatief, flexibel en stressbestendig met een grote interesse in nieuwe technieken en de vaardigheid nieuwe kennis snel eigen te maken. Je instelling is klantgericht en probleemoplossend en je beschikt over goede sociale en contactuele eigenschappen. Daarnaast neem je het volgende mee:

• Technische HBO opleiding (bv. Elektrotechniek of Informatica)
• Kennis van actuele (draadloze) netwerktechnologieën
• Kennis van Android en Windows Mobile / CE
• Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
• Rijbewijs B

Interesse?

Herken jij jezelf hierin? Stuur ons dan snel je motivatiebrief en CV!

Direct solliciteren

Solliciteren