RFID scanner

De RFID technologie is niet nieuw. De eerste antidiefstalchip kwam 50 jaar geleden al in de winkels. Toch breekt RFID in de logistieke ketens nu pas door. Dalosy werkt samen met Zebra Technologies voor het leveren en ondersteunen van RFID scanners.

Wat is een RFID scanner?

RFID (Radio Frequency Identification) is een methode waarbij data via radiosignalen op afstand worden ingelezen en opgeslagen. Een RFID-systeem bestaat uit een minuscule tag (RFID –tag) en een reader (RFID scanner). De RFID-tags komen in verschillende vormen en kunnen bevestigd worden aan/in goederen, voertuigen, dieren of personen. Hierdoor kan RFID voor allerlei toepassingen gebruikt worden.

De RFID scanner bestaat meestal uit een antenne en een reader. De antenne zendt een radioveld uit en ontvangt radiosignalen terug van de RFID tag. De reader ‘leest’ de radiosignalen die van de antenne komen en zet deze om in data. De RFID scanner kan vanwege de radiosignalen de tags veel sneller lezen dan een barcode scanner. Ook kun je met een RFID scanner gehele pallets, karren of zelfs een winkelwagentje in één keer scannen. Met RFID kun je dus efficiënter werken, productiviteit verhogen en kosten besparen!

De juiste RFID scanner kopen

Wil je gebruik maken van RFID en een RFID scanner kopen? Dan ben je bij Dalosy aan het juiste adres! Er zijn echter verschillende soorten RFID scanners te koop. Om de juiste scanner voor je organisatie te vinden, dien je rekening te houden met de volgende punten:

TYPE RFID-TAG
Ga je gebruik maken van een passieve, semi-passieve of actieve RFID-tag

LEESAFSTAND
Vanaf welke afstand moet de scanner de tag kunnen lezen? Vanaf 40 cm of 40 meter?

RFID PLAATSING
Waar wordt de RFID-tag geplaatst? In metaal, vloeistof, kunststof, textiel of heel iets anders?

KOPEN OF HUREN
Heb je tijdelijk extra RFID apparatuur nodig? Dan is huren misschien een betere optie.

Wil je meer informatie over RFID of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste RFID scanner? Neem contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact opContact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search