Ben jij klaar voor ExtremeCloud IQ?

Automatiseer. Optimaliseer. Beheer.

We leven in een digitaal tijdperk waarin toegang tot internet tot de primaire levensbehoeften behoort en WiFi onmisbaar is. Door de toename in het gebruik van mobiele apparaten en het Internet of Things (IoT) waardoor er steeds meer verschillende soorten (slimme) apparaten verbonden zijn met het internet, neemt de vraag naar een WiFi netwerk met hogere capaciteit toe. Maar wanneer het draadloos netwerk wordt uitgebreid, wordt ook de druk op het beheer van het netwerk en op de IT afdeling groter.

ExtremeCloud IQ biedt jou de mogelijkheid om een volledig netwerk vanuit één locatie te beheren. Ook biedt deze tool veel mogelijkheden om je netwerk inzichtelijk te maken en in de toekomst eenvoudig uitbreiden.

Wat is ExtremeCloud IQ?

ExtremeCloud IQ is de nieuwste intelligente netwerkplatform van Extreme Networks waarmee je eenvoudig je netwerk kunt configureren, monitoren en beheren via één tool in de Cloud. Grote ondernemingen in diverse sectoren kunnen verschillende WiFi-omgevingen koppelen aan één centrale beheerconsole. Zo hebben IT beheerders inzicht in het complete netwerkinfrastructuur en bieden ze overal een veilige en betrouwbare toegang tot het netwerk, wat in deze tijd relevanter is dan ooit. ExtremeCloud IQ is te implementeren in de Public Cloud, Private Cloud of On Premise.

Automatisch de juiste configuratie en applicatie

Het configureren van je netwerk is met ExtremeCloud IQ kinderspel. Zodra een access point in het netwerk wordt aangesloten, wordt deze automatisch aangemeld bij ExtremeCloud IQ en voorzien van de juiste applicatie en configuratie. Het maakt niet uit of 1, 10, 100 of 1000 access points zich aanmelden. Doordat het platform niet lokaal staat, maar zich in de Cloud bevindt, is uitbreiden geen probleem. Zodra de access points in ExtremeCloud IQ zichtbaar zijn, kunnen ze op een plattegrond worden geplaatst waarna een live heatmap getoond waarin de WiFi dekking gevisualiseerd wordt. Tevens wordt de locatie van de access points aangegeven. De kanalen en vermogens van de access points worden automatisch vanuit ExtremeCloud IQ ingesteld.

Slimme WiFi technologie

Wat dit Cloudmanagementplatform zo bijzonder maakt, is dat het wordt ondersteund door Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI) om het netwerk te optimaliseren en problemen preventief op te lossen. ExtremeCloud IQ heeft op dit moment meer dan 1 miljoen devices in beheer. Dagelijks worden er meer dan 4 miljard beheerberichten verwerkt die ML en AI voeden met informatie, wat ExtremeCloud IQ weer slimmer maakt. Zo kan het op basis van de verzamelde data je adviseren om een aanpassing wel of niet te doen. Indien gewenst, kan ExtremeCloud zelfs automatisch configuraties aanpassen.

Proactief problemen aanpakken

Als er wordt opgemerkt dat bepaalde processen of locaties voor een hogere belasting zorgen, geeft ExtremeCloud IQ bijvoorbeeld het advies om alvast een netwerk switch of access point te vervangen. Mocht een netwerk onderdeel toch defect raken, dan maakt ExtremeCloud IQ automatisch een reparatie procedure aan zodat het onderdeel zo snel mogelijk gerepareerd of vervangen wordt.

Ook om storingen te verhelpen wordt ML en AI ingezet. Zodra er geen internetverbinding is of verbindingen traag zijn, denken mensen al snel dat de WiFi niet werkt. In praktijk blijkt een storing echter vaak door hele andere problemen te komen. ExtremeCloud IQ correleert alle verzamelde data en zet ML en AI in om de storing te onderzoeken. Zo weet de beheerder al wat het echte probleem is voordat iemand de helpdesk belt. Dit bespaart de beheerafdeling enorm veel uitzoekwerk en tijd. Bovendien is de storing snel verholpen.

360 graden inzicht

Daarnaast biedt ExtremeCloud IQ een 360-graden beeld van de status en prestaties van de devices, clients en applicaties van het netwerk. Er zijn diverse dashboards aanwezig waarmee je in één oogopslag ziet wat de status van je netwerk is. Ook kun je de real-time en historisch WiFi-gebruik bekijken en (automatische) rapportages genereren. Zo kan het netwerkverkeer tot 30 dagen terug op zeer gedetailleerd niveau bekeken worden om te bepalen of de oorzaak van een probleem in de applicatie, netwerk services of de client zat. Door de centrale troubleshooting is bezoek op locatie vaak onnodig. Met ExtremeCloud IQ weet je precies wat er aan de hand is wat veel druk van de beheerafdeling afneemt. In grote organisaties met duizenden apparaten is dat onmisbaar.

ExtremeCloud IQ screenshot

Wifi zonder zorgen

ExtremeCloud IQ geeft je het inzicht, de controle en de intelligentie die je nodig hebt om je complete netwerkinfrastructuur optimaal te laten functioneren en je processen maximaal te ondersteunen. Nu en in de toekomst. Wil je helemaal geen omkijken hebben naar je WiFi netwerk? Laat dan het beheren, monitoren en onderhouden volledig aan Dalosy over! Van reparaties en beveiliging tot updates, met ons Enterprise Mobility Management services is alles goed geregeld.

Benieuwd hoe ExtremeCloud IQ in jouw WiFi omgeving past?

Of wil je meer informatie over Wifi in de Cloud? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Of download de brochure voor meer informatie.

Download de ExtremeCloud IQ brochure
Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door deze website.

Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search