Case Study – Prénatal

PRÉNATAL BESPAART KOSTEN DOOR BETERE ZICHTBAARHEID EN SNELLERE VOORRAADTELLING IN DE WINKEL

Prénatal Moeder & Kind B.V. kwam naar ons toe met de vraag of we hen zouden kunnen helpen hun voorraadbeheer te verbeteren. Samen met Zebra Technologies en SOTI hebben wij een mobiele totaaloplossing kunnen leveren met kostenbesparing, meer efficiëntie en betere zichtbaarheid als resultaat.

DE UITDAGING

Doordat Prénatal een extern bedrijf gebruikte die slechts één keer per jaar voorraadinventarisaties in de winkels uitvoerde, had Prénatal zelden een nauwkeurig, realtime overzicht van de winkelvoorraden. Hierdoor was het erg lastig voor winkels om de juiste hoeveelheden in te kopen. Ze liepen vaak tegen het probleem dat er te hoge volumes werden ingekocht of dat er juist te weinig werd ingekocht, waardoor artikelen uitverkocht raakten en verkopen werden gemist.

Winkel - Prenatal

MOBIELE TOTAALOPLOSSING

Samen met Zebra Technologies en SOTI heeft Dalosy een mobiele totaaloplossing geleverd, bestaande uit Zebra MC40 mobile devices met een voorraadapplicatie geheel op maat ontwikkeld, een Zebra OneCare servicecontract en SOTI MobiControl voor extern beheer en beveiliging.

Dalosy ontwikkelde de Android app in nauwe samenwerking met de voorraadbeheer en ICT afdeling van Prénatal. Dalosy startte met een simpele app die alleen een functie voor het tellen van voorraad bevatte, zodat het personeel aan de technologie gewend kon raken.

Inmiddels zijn er meer functies toegevoegd en wordt de app naast voorraadtelling ook gebruikt voor controletelling, het printen van prijslabels en het opvragen van productinformatie zodat klanten beter geholpen kunnen worden.

Verkoopmedewerkers voeren nu elke week een gedeeltelijke inventarisatie uit met de MC40. De ICT-afdeling van Prénatal gebruikt SOTI MobiControl om de MC40’s van alle vestigingen in Nederland (en de Apple iPads die in het bedrijf gebruikt wordt) op afstand te beheren en updaten, waarmee tijd en kosten worden bespaard.

SAMENWERKEN WAS EEN GROOT SUCCES

Prénatal heeft nu veel meer inzicht in de inventaris van elke winkel en kan op basis hiervan de voorraden effectiever beheren. Dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de app en de MC40 had het personeel totaal geen probleem met het nieuwe systeem.

Dalosy was voor ons een nieuwe leverancier en dat is altijd riskant. We kunnen nu echter melden dat onze samenwerking een groot succes is. De kennis en flexibiliteit van Dalosy hebben ons geholpen de hardware en de uiteindelijke ontwikkeling van de applicatie te kiezen.

Cor van Gils, ICT-manager bij Prénatal

Medewerkers kunnen nu snel, gemakkelijk en regelmatig inventarisaties uitvoeren, wat een enorme kostenbesparing is voor het bedrijf. Daarnaast zorgt het Zebra OneCare servicecontract en SOTI MobiControl ervoor dat er altijd genoeg MC40’s beschikbaar zijn en dat deze optimaal werken.

Meer lezen? Download hier de volledige case study.

Over Prénatal Moeder & Kind B.V.

Prénatal werd in 1959 opgericht en maakt sinds 2006 deel uit van de Artsana Group. Dit toonaangevende Europese ketenbedrijf is gespecialiseerd in de distributie van producten voor aanstaande moeders en kinderen tot 4 jaar oud. Prénatal biedt een reeks populaire en betaalbare producten, services en advies om aan de wensen en eisen van (aanstaande) moeders en hun baby’s te voldoen. Prénatal Moeder & Kind B.v. is de Nederlandse tak van de keten en heeft 800 medewerkers, 19 megastores en 40 winkels in Nederland.

prenetal-logo
Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search