Case Study – Martens Kunststoffen

MARTENS KUNSTSTOFFEN VERHOOGT PRODUCTIVITEIT MET 15% EN VERBETERT LEVERBETROUWBAARHEID

Martens Kunststoffen is een vooraanstaand producent en leverancier van kunststof leidingssystemen voor de professionele en retail markt. Doordat hun logistieke processen niet altijd zo vloeiend en soepel verliepen, hebben zij besloten met Dalosy en HSO, hun logistieke processen te automatiseren en optimaliseren.

Klik hier als u de video niet kunt zien.

VEEL HECTIEK EN FOUTEN

In het magazijn van Martens Kunststoffen pickten de order pickers de orders nog vanaf papier. Bij een leeg schap riepen de orderpickers naar collega’s om het schap aan te vullen. Dit leidde tot veel hectiek, mispicking, fouten en tijdverlies.

VOICE PICKING EN REAL-TIME INZICHT

Martens, Dalosy en HSO, Martens’ partner voor Microsoft Dynamics AX, hebben samen de logistieke processen beschreven die konden worden geautomatiseerd om vervolgens aan de slag te gaan.

Om gebruik te kunnen maken van real-time informatie heeft Dalosy het magazijn uitgerust met diverse access points. Daarnaast hebben we samen met HSO een scanning en voice picking oplossing geleverd waardoor orderpickers via headsets aangestuurd worden en data real-time in Dynamics AX verwerkt wordt.

Dalosy heeft al geruime tijd ervaring in voice picking en heeft ons daarin geadviseerd. Onze verkoopteams, klanten en voorraadbeheerders zijn erg tevreden omdat wij nu een accurate voorraad hebben waardoor onze uitlevergraad beheersbaar is.

 

Cock Engelhart, Manager Logistiek bij Martens Kunststoffen

Daarnaast zijn de hef- en reachtrucks van Martens voorzien van truckterminals en scanners waarmee werknemers real-time met Dynamics AX kunnen communiceren.

TEVREDEN TEAMS, KLANTEN EN VOORRAADBEHEERDERS

Het automatiseren van de logistieke processen en de real-time inzicht in voorraad heeft veschillende mooie resultaten opgeleverd. De productiviteit is verhoogd met 15%, de hoeveelheid mispickings is met 75% verlaagd en heeft Martens nu een betrouwbare voorraad.

Magazijn - Martens Kunststoffen

Over Martens Kunststoffen

Martens kunststoffen is een vooraanstaand producent en leverancier van kunststof leidingsystemen. De productie- en logistieke processen zijn ultramodern en volledig geautomatiseerd, van grondstoffenmengerij tot verpakking van de eindproducten. Deze vinden hun toepassing in rioleringen, drukleidingen, elektra installaties, hemelwaterafvoer en industriële leidingen.

Martens Kunststoffen
Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search