Case Study – Intergamma

INTERGAMMA, KOPLOPER IN MOBILITY, IS TOEKOMSTKLAAR DANKZIJ DALOSY

In 2006 was Intergamma één van de eerste retail-organisaties met een draadloos netwerk in al haar bouwmarkten. Na tien jaar vond Intergamma het tijd voor vernieuwing. Als hun partner in mobiele oplossingen, hielp Dalosy Intergamma weer up-to-date én toekomstklaar te zijn.

Klik hier als u de video niet kunt zien.

DE UITDAGING

Intergamma’s vraag aan Dalosy ging verder dan ‘zorgen dat alles weer netjes werkt’. De eerste stap was dan ook bespreken wat Intergamma nu én in de toekomst wilden bereiken met hun winkels. Vervolgens ging Dalosy aan de slag met een projectplan om het wifi-netwerk precies naar hun wensen in te richten. Ook wist Dalosy na dat onderzoek welke mobile device in dit geval het meest geschikt zou zijn.

ONLINE EN OFFLINE SAMENGEBRACHT

Dankzij grondige voorbereidingen en een succesvolle pilot in verschillende filialen, nam het vervangen en uitbreiden van het draadloze infrastructuur in de bijna 400 bouwmarkten van Intergamma slechts een paar maanden in beslag.

De conventionele Windows CE handheld terminals die in de bouwmarkten gebruikt werd, zijn vervangen door meer dan 1200 moderne, toekomstbestendige Enterprise devices van Zebra. Doordat deze devices Android-gestuurd zijn én gekoppeld zijn aan het netwerk bieden ze meer mogelijkheden voor het gebruik van apps.

Daarnaast biedt het vernieuwde wifi-netwerk ook de mogelijkheid te gaan werken met mobiele info-bestelzuilen in de bouwmarkten. Hierdoor kan Intergamma in haar winkels de offline en online verkoopkanalen samenbrengen.

Sinds Dalosy het beheer doet over het netwerk en de terminals, is de service van Intergamma naar onze bouwmarkten toe merkbaar verbeterd. Daar zijn we natuurlijk heel tevreden over. Sowieso verloopt de samenwerking al jarenlang uitstekend. Dalosy heeft veel technische knowhow die wij door dit partnership niet meer zelf in huis hoeven te hebben.

 

Maikel van der Born, Manager Bouwmarktautomatisering bij Intergamma

PROACTIEF BEHEER DOOR DALOSY

Na het project nam Dalosy ook het beheer en monitoring van de access points en terminals over. Hierdoor kan Dalosy direct actie ondernemen als een access point uitvalt en storingen oplossen voordat de desbetreffende winkel er last van ondervindt.

Anno 2018 zijn Intergamma en Dalosy alweer in overleg over nieuwe projecten om de klantbeleving en service in de bouwmarkten nóg verder te verbeteren.

Meer lezen? Download hier de volledige case study.

Bouwmarkt GAMMA

Over Intergamma

GAMMA en KARWEI: iedereen kent ze. Wat lang niet iedereen weet, is dat de GAMMA- en KARWEI-bouwmarkten in Nederland onder één organisatie vallen. En dat is Intergamma. Met bijna 400 bouwmarkten in Nederland en België, 10.000 medewerkers en een totale verkoopvloeroppervlakte van 1.129.000 m2 zijn ze al jaren marktleider in de Benelux. Ook op de online doe-het-zelfmarkt horen ze bij de grootsten in de Benelux. Juist door de combinatie van websites en fysieke winkels staan we sterk. Klanten oriënteren zich op de website en doen hun aankoop in de winkel: Research Online, Purchase Offline.

Intergamma
Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search