Case Study – Hubo

DOE-HET-ZELFZAAK HUBO IMPLEMENTEERT CLICK-AND-COLLECT VOOR MEER EFFICIËNTIE EN EEN BETROUWBARE WINKELVOORRAAD

Hubo wilde zijn services uitbreiden. Om het bestellen en afhalen van artikelen voor klanten eenvoudiger te maken, introduceerde Hubo in 2016 Click & Collect. Het idee achter Click & Collect is dat klanten via de website van Hubo hun bestelling plaatsen en deze twee uur later in een winkel naar keuze ophalen. De hele bestelling ligt dan voor ze klaar, ze hoeven alleen nog maar te betalen. Dit bespaart de klanten tijd en ze lopen nooit meer de risico voor niets naar de winkel te gaan omdat een artikel is uitverkocht. Om Click & Collect succesvol te introduceren, vroeg Hubo zijn vertrouwde partner Dalosy om advies.

DE UITDAGING

Omdat de Hubo-winkels geen magazijnvoorraden hebben, is het van essentieel belang dat er dagelijks winkelorders worden geplaatst bij leveranciers en dat de inventaris nauwkeurig wordt bijgehouden. Alle artikelen die voor een Click-&-Collect-bestelling in een winkel zijn gepickt, moeten realtime worden bijgehouden zodat deze artikelen onmiddellijk kunnen worden bijgehouden zodat deze artikelen onmiddellijk kunnen worden besteld om de voorraad weer aan te vullen.

Hubo gebruikte in zijn winkels al de MC2180 mobiele computers van Zebra voor inventaris en orderpicken. Het bedrijf wilde echter overstappen naar een Android-platform en een eigen Click-and-Collect app ontwikkelen, speciaal voor Android-apparaten met een groot scherm, zodat meer processen op de winkelvloer konden worden uitgevoerd.

Winkel - Hubo

DE OPLOSSING

Na een pilot in vier winkels, adviseerde Dalosy Hubo om voor de Zebra TC72 touch computer te gaan. Deze werden volledig naar wens geconfigureerd en klaar voor gebruik geleverd. Daarnaast ontwikkelde het softwareteam van Dalosy een Click & Collect-app speciaal voor Hubo. Ondertussen heeft Hubo zelf meer kennis van Android in huis, waardoor zij een eigen Click & Collect app hebben ontwikkeld.

We willen dat ons winkelpersoneel klaarstaat om klanten te helpen. Maar ze moeten tegelijkertijd ook operationeel efficiënt zijn. Om dat te bereiken, moesten we ons personeel van mobiele apparaten voorzien.

Bart Vos, Hoofd van ICT-helpdesk van Hubo

Een Click-&-Collect bestelling wordt via de website van Hubo geplaatst en in Hubo’s ERP-systeem verwerkt. De TC72’s in de winkel waar de bestelling wordt afgehaald krijgen ook direct een melding. In de melding zijn alle openstaande bestellingen te zien die gepickt moeten worden, met daarbij de benodigde gegevens zoals het aantal en de soort artikelen. De medewerkers gaan vervolgens de artikelen uit de schappen in de winkels verzamelen. Doordat ze deze artikelen scannen, wordt deze informatie direct verwerkt in het ERP systeem. De backoffice ontvangt een melding dat deze artikelen zijn verkocht zodat de inventaris kan worden bijgewerkt en de voorraad kan worden aangevuld. Het personeel gebruikt de TC72’s ook voor goederenontvangst en om inkooporders te maken.

BETROUWBAAR EN REAL-TIME VOORRAADBEHEER

Dankzij Hubo’s doeltreffend en efficiënt Click-&-Collect-systeem worden Click-&-Collect-bestellingen zeer nauwkeurig en op tijd geleverd, en kan de voorraad realtime worden aangevuld. Ook voor andere processen waar de TC72 wordt gebruikt, zoals de inventariscyclus, is de ROI verbeterd. Door regelmatig inventariscycli uit te voeren in plaats van jaarlijkse voorraadtellingen bespaart Hubo tijd en geld, en de voorraad is nauwkeuriger.

In de toekomst zal Hubo steeds meer apps op de TC72’s zetten om het personeel in de winkels meer functionaliteit te geven, administratieve werkzaamheden te verminderen en dubbel werk te voorkomen.

Meer lezen? Download hier de volledige case study

Over Hubo

Hubo is een Belgisch doe-het-zelfketen met 150 winkels verspreid over België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wommelgem. Het bedrijf werd in 1992 opgericht en maakt deel uit van de Bricoalliance Group. Hubo verkoopt een assortiment van circa 25.000 doe-het-zelfartikelen van hoge kwaliteit. De winkels beslaan een oppervlakte van 2000 tot 3000 m2 en zijn slim en overzichtelijk ingedeeld, zodat klanten altijd kunnen vinden wat ze zoeken. De webwinkel van Hubo neemt sterk toe aan populariteit en deze online aanwezigheid wordt steeds belangrijker voor het bedrijf.

Hubo
Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search