Overal mobiel en draadloos werken

DE IDEALE WERKPLEK CREËREN VOOR DE BIJENKORF

Overal mobiel en draadloos kunnen werken. Voor winkels en magazijnen is dit al jaren de norm. Met de trend van BYOD en Het Nieuwe Werken waarbij werknemers geen vaste werkplekken hebben, zie je dat ook steeds meer kantooromgevingen overstappen naar een volledig draadloos netwerk. Zo ook op het nieuwe Servicekantoor van de Bijenkorf in Amsterdam.

Eind 2019 is het Servicekantoor van de Bijenkorf verhuisd naar het Oliphant gebouw in Amsterdam-Zuidoost. In dit gebouw, dat volledig verbouwd is om de ideale werkomgeving te creëren, werken ruim vierhonderd collega’s met verschillende specialisaties samen om service te bieden aan de (online) winkels van de Bijenkorf. Met dit aantal medewerkers, die met een of meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn en applicaties gebruiken die real-time data verwerken (zoals video conference tools), wordt de druk op het Wi-Fi netwerk groter en neemt de vraag voor meer data throughput en performance toe.

Wireless - Receptie de Bijenkorf

Om aan deze eisen te kunnen voldoen, heeft de Bijenkorf haar Enterprise Mobility partner Dalosy ingeschakeld. Een betrouwbare keuze, aangezien Dalosy gespecialiseerd in het aanleggen van draadloze netwerken voor mobiel werken en ook de Wi-Fi in de winkels van de Bijenkorf heeft verzorgd. “Zodra het bekend werd dat het Servicekantoor ging verhuizen, moest een plan gemaakt worden voor de inrichting van alle IT in het nieuwe kantoor.

Wireless - Servicekantoor de Bijenkorf

Voor sommige onderdelen is vervolgens een leveranciers-selectie gedaan, maar voor het WIFI-netwerk was Dalosy een vanzelfsprekende keuze. Gezien de lange samenwerking en de tevredenheid over de dienstverlening was er geen enkele reden om hier nu van af te wijken”, aldus Patrick du Buf, IT Service Manager bij de Bijenkorf.

In het project is door Dalosy goed meegedacht welke oplossing optimaal zou werken voor de Bijenkorf, zowel in de voorbereidingsfase als in de daadwerkelijke uitvoering. Het is voor mij prettig om met Dalosy samen te werken, gezien hun ervaring in de retail, gegronde kennis en kunde van de materie en streven om de nieuwste (bewezen) technieken toe te passen. Het eindresultaat is exact volgens verwachting; een stabiel en veilig wifi-netwerk, wat alle draadloze verbindingen zonder problemen aankan, voor nu en in de toekomst.”


– Patrick du Buf, IT Service Manager, de Bijenkorf-

Voor de Servicekantoor van de Bijenkorf is gekozen voor de AP500 serie Access Points van Extreme Networks die over de nieuwste Wi-Fi technologie (802.11ax, oftewel Wi-Fi 6) beschikken. Dankzij deze nieuwe Access Points kan er effectiever gebruik gemaakt worden van de beschikbare bandbreedte, waardoor er met meer apparaten (zoals laptops, tablets en telefoons) tegelijk gebruik gemaakt kan worden van het Wi-Fi netwerk, zonder in te leveren of de netwerkkwaliteit.

De beveiliging is gewaarborgd, dankzij ondersteuning van de nieuwste Wi-Fi security standaard WPA3. Daarnaast beschikken deze AP’s over een ingebouwde IoT (Internet of Things) radio waarmee toekomstige applicaties (zoals bijvoorbeeld smart building technologie) ondersteund kunnen worden met hetzelfde netwerk. Op dit moment werkt ruim 90% van alle medewerkers van de Bijenkorf op het Servicekantoor met volle tevredenheid via het nieuwe Wi-Fi netwerk!

Ook overal mobiel en draadloos kunnen werken?

Neem vrijblijvend contact opContact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search