Case Study – ASICS

ASICS VERHOOGT DE PRODUCTIVITEIT IN ZIJN EUROPESE MAGAZIJNEN MET 10%

Na een vernieuwd, gecoördineerd WMS (Warehouse Management System) te hebben gelanceerd, wilde ASICS ook de handheld terminals vervangen die in de Europese magazijnen werden gebruikt. ASICS vroeg Dalosy onderzoek te doen naar welk oplossing het beste in hun behoeften zou voorzien en deze te leveren.

DE UITDAGING

Wegens de vernieuwde WMS had ASICS een nieuwe mobile device nodig met de geïntegreerde software en verwerkingskracht die vereist zijn voor een goede werking van de nieuwe systemen. ASICS wilde een mobile device dat toekomstbestendig en multifunctioneel was, op een Android platform werkte en de efficiëntie in de magazijnen zou verbeteren. Eén mobile device waarmee alle magazijntaken konden worden beheerd: een allesomvattende upgrade.

Warehouse - ASICS

DE OPLOSSING

Dalosy liet ASICS drie mobile devices testen. Na de verschillende tests, bleek de Zebra TC8000 mobiele touch computer het apparaat dat aan alle behoeften van ASICS voldeed. Dalosy organiseerde een succesvolle proeffase in de magazijnen met de TC8000. Samen met ASICS hebben wij de traditionele telnetschermen omgezet in een intuïtieve Touch interface en de implementatie verder uitgevoerd. De TC8000’s zijn via Velocity draadloos verbonden met het WMS van ASICS zodat alle magazijnactiviteit real-time worden geregistreerd.

De teams in de magazijnen van ASICS gebruiken de TC8000 van Zebra nu voor alle magazijnprocessen, waaronder inkomende goederen, voorraadverplaatsingen, inventarisatie, vooraadaanvulling, picking, uitgaande goederen en de verwerking van retouren. De gebruikers konden na de implementatie snel met het nieuwe apparaat onderweg. Dankzij het slimme, ergonomische vormgeving, lichtgewicht ontwerp en de gekruiste laserfunctie van de TC8000 besparen de gebruikers zichtzelf per dienst maximaal een uur werk. Zo wordt een stijging van 10% in productiviteit gehaald.

We kozen voor Zebra’s TC8000, aangezien we hiermee met één apparaat aan al onze behoeften voorzien. De teams van onze magazijnen zijn erg enthousiast over het ergonomische, lichte ontwerp van de TC8000 dat de perfecte combinatie van comfort en efficiëntie levert. Bij onze twee grootste Europese distributiecentra heeft de nieuwe oplossing nu al een stijging van 10% in de productiviteit gerealiseerd.

Robin Bouwmeester, WMS-specialist at ASICS

Het Android-besturingssysteem en de uitgebreide functies van de TC8000 bieden ASICS de mogelijkheid in de toekomst meer functionaliteit te bieden, bijvoorbeeld spraakgestuurd picken (voicepicking), verbinding met interactieve magazijnbrillen en het gebruik van de camera voor grafische tracering.

BEHEER VAN 300+ TERMINALS VERSPREID OVER DRIE LOCATIES

Om de 300+ terminals – verspreid over drie distributiecentra – in optimale conditie te houden, maakt ASICS ook gebruik van SOTI MobiControl Cloud (Mobile Device Management). Hiermee kunnen configuratie, updates en beheer van de TC8000’s op afstand en buiten werktijden van het magazijn uitgevoerd worden. Dit bespaart tijd en zorgt dat het personeel altijd efficiënt kan blijven werken.

Meer lezen? Download hier de volledige case study.

Over ASICS Europe BV

ASICS Europe BV is de Europese dochtermaatschappij van ASICS Corporation, een leidinggevende ontwerper en producent van hardloopschoenen, lifestyle sneakers en andere sportschoenen, – kleding en – accessoires. ASICS werd in 1949 opgericht door Kihachiro Onitsuka. De naam ASICS is een acroniem voor de Latijnse uitdrukking ‘Anima Sana in Corpore Sano’, oftewel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. Dit Japanse prestatiemerk is marktleider in hoogwaardige hardloopschoenen, met uiterst bekende modellen zoals GELKayano, GEL-Nimbus, GEL-Cumulus en GT Series, en schoenen voor verschillende andere sporten, zoals tennis. ASICS staat ook bekend om zijn populaire lifestyle sneakers. De sneakers uit de collecties ASICS Tiger en Onitsuka Tiger zijn gebaseerd op iconische schoenen uit de jaren ’80 en ’90. ASICS werkt al jaren samen met Dalosy en heeft twee Europese distributiecentra, gevestigd in Frankrijk en Duitsland.

ASICS
Contact Us

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search